БОРИВІТЕР З РОДУ СОКОЛІВ

Боривітер звичайний – розповсюджений гніздовий птах відкритих біотопів українського Полісся.
 
В Чорнобильському радіаційно-екологічному біосферному заповіднику помічена його найбільша гніздова популяція.
 
Цей хижий птах гніздується лише в різноманітних спорудах – мостах, фермах, багатоповерхових будинках.
 
Науковці Заповідника не виявили гніздування боривітра в гніздах сірих ворон, сорок чи круків.
 
У м. Прип’ять постійно живе 6-8 пар цього виду сокола. Загалом на заповідній території гніздується близько 70 пар боривітрів. 🦅
 
Живляться вони дрібними гризунами, ящірками, інколи полюють на дрібних птахів і великих комах.
 
В жовтні останні птахи залишають Заповідник і відправляються в південні регіони, де й зимують. Повертаються в зону відчуження у другій половині березня.
 
Фото Сергія Домашевського.
 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *